preskoči na sadržaj

Osnovna škola Draškovec

 > Naslovnica
Vijesti

Pripreme za Božićni sajam

Autor: Marina Držanić, 3. 12. 2018. 18:49

U našoj školi traju pripreme za Božićni sajam. Naši učenici i učitelji pod vodstvom spretnih ruku naše tete Ivanke izrađuju mnoštvo jako lijepih i korisnih proizvoda koje ćemo vam ponuditi na našem štandu u sklopu Božićnog sajma u Draškovcu koji će se održati 16. prosinca 2018. godine.

  

 [više]

Zelena čistka 2018.

Autor: Marina Držanić, 14. 9. 2018. 17:02

Učenici i djelatnici naše škole uključili su se u globalnu akciju čišćenja okoliša pod nazivom Zelena čista. Pa smo tako očistili okoliš škole i centar mjesta. Prikupljali smo rabljenu odjeću za organizaciju Crveni Križ, ogranak u Prelogu, za udrugu Humana Nova.

Djeca i mladi su budući nosioci društva te ih treba motivirati da preuzmu inicijativu i brigu za okoliš jer je ista presudna za kvalitetan i zdrav život. Tijekom ovog projekta poticali smo razvoj volonterstva djece i mladih te i time dali svoj doprinos.

 [više]

Edukacija o prometu za prvašiće

Autor: Marina Držanić, 13. 9. 2018. 16:42

6. rujna našu školu je posjetio kontakt policajac, gospodin Spomenko Gojsek i našim prvašićima objasnio i pokazao kako se treba ponašati u prometu.

 [više]

POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE

Autor: Marina Držanić, 11. 9. 2018. 09:22

 

Škola je, kažu, ozbiljna stvar,

tvojoj je igri došao kraj.

Vučeš torbu punu knjiga,

glava ti je puna briga.

 

Ovim je šaljivim stihovima dočekano 11 prvašića Osnovne škole Draškovec koji su uz pratnju svojih mama, tata, braće, sestara i vrtićkih teta u ponedjeljak, 3. rujna, prvi put kročili u dvorište svoje škole – mjesta u kojem će sljedećih osam godina doživjeti najljepše trenutke i steći najbolje prijatelje u životu.

Za prigodan program uz pjesmu, recitacije i dijeljenje prvih šarenih petica bili su zaduženi učenici drugog i trećeg razreda, a ohrabrujući govor novim učenicima i njihovim roditeljima uputili su ravnateljica škole Margit Mirić i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek.

U svojim su govorima istaknuli da je pred svim učenicima trud i ulaganje u znanje i vještine kako bi što uspješnije završili novu školsku godinu dok je pred onim starijima (gradonačelniku, ravnateljici i učiteljima) izazov da svojim trudom stvore što bolje uvjete za suvremeno i plodonosnije učenje, a dokaz tome je i skori dovršetak nove multifunkcionalne sportske dvorane.

Završetak kratkog uvodnog programa prvašići su s nestrpljenjem očekivali jer je slijedilo zabavno fotografiranje s uzvanicima i roditeljima te srdačan doček njihove razrednice, učiteljice razredne nastave Ksenije Dukarić i dvije asistentice u nastavi, Aleksandre Granatir i Ivane Pongrac.

Svetu misu blagoslova nove školske godine za sve učenike održao je, 8. rujna – na sam blagdan Male gospe, župnik Matija Vonić i time nastavio tradicionalni običaj župe Draškovec.

Ovim putem ravnateljica škole Margit Mirić još jednom svim učiteljima, učenicima i njihovim roditeljima poručuje: „Sretno svima na novom jednogodišnjem putovanju kroz školska prostranstva!“

 [više]

Obavijest o početku nastavne godine 2018.-2019.

Autor: Marina Držanić, 31. 8. 2018. 21:40

Poštovani učenici i roditelji,

Nova nastavna godina počinje u ponedjeljak 3. rujna 2018. u 8.00 sati. Nakon prigodnog programa za naše ovogodišnje prvašiće nastava će se održati prema rasporedu.

Ljubazno se mole učenici da ponesu školsku torbu (u koju će si staviti udžbenike koje će dobiti), školske papuče i jednu bilježnicu.

Autobus vozi prema starom voznom redu.

 [više]

DRUGO MJESTO NA EKO KVIZU "NE DVOJI, NEGO SMEĆE ODVOJI!"

Autor: Administrator , 18. 6. 2018. 09:18

  Gradsko komunalno poduzeće PRE-KOM, već tradicionalno, četvrtu godinu održava edukativni eko kviz "NE DVOJI, NEGO SMEĆE ODVOJI!" u kojem sudjeluju učenici sedmih razreda osnovnih škola gdje PRE-KOM sakuplja otpad. Eko kviz se tradicionalno održava na Dan zaštite okoliša 05.06., a u ovogodišnjem kvizu sudjelovalo je sedam osnovnih škola i to: Kotoriba, Donja Dubrava, Hodošan, Podturen, Draškovec, Martijanec i Prelog. Specifičnost našeg Eko kviza je da se uz teoretska znanja (60%) boduje i brzina i kvaliteta odvajanja korisnog otpada (40%). Nagrade je podijelio gradonačelnik Grada Preloga gospodin Ljubomir Kolarek, a s ponosom ističemo da je drugu nagradu u iznosu od 3.000,00 kuna osvojila naša škola koju su predstavljale učenice Antonija Balent, Iva Zadravec i Simona Mihoci uz mentorstvo učiteljice biologije Ivane Strbad.

 [više]

Pobjeda u finalu "Pametnih pitanja za pametne glave"

Autor: Administrator , 18. 6. 2018. 08:44

  Donosimo tekst preuzet s portala Informativne katoličke agencije.
 
  U napetom, do kraja neizvjesnom, finalu nagradne igre za djecu „Pametna pitanja za pametne glave", održanom na blagdan svetog Ante, 13. lipnja, u studiju HKR-a, osnovna škola Draškovec - Ovčice pobijedila je u pripetavanju, s jednim bodom prednosti, osnovnu školu Mertojak iz Splita - Ribice. Svi sudionici finala nagrađeni su Youcat Biblijom i Katekizmom i Molitvenim karticama Glasa Koncila, trenirkama, kapama i majicama HKR-a, zlatnim i srebrnim medaljama i peharima, dok su brončane medalje pripale trećeplasiranoj ekipi OŠ Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice.
  Nagrade su natjecateljima u podne u prostorima Hrvatskoga katoličkog radija uručili ravnatelj Hrvatske katoličke mreže mons. Fabijan Svalina i glavni urednik mreže Siniša Kovačić. Natjecatelje su pripremale, i ujedno ih bodrile na natjecanju, vjeroučiteljice Zvjezdana Frančić iz Draškovca i Milena Budimir iz Splita, koje su istaknule vrijednost međusobnog povezivanja i mogućnost uzajamnog posjećivanja natjecateljskih ekipa iz različitih osnovnih škola.
 
 
  „Pametna pitanja za pametne glave" zabavno je edukativna emisija, namijenjena osnovcima. U njoj su se tijekom ove školske godine, u nekoliko krugova, telefonom natjecale 24 ekipe, s po tri učenika predstavnika, šestih razreda osnovnih škola sa svih strana Lijepe naše: od Draškovca na sjeveru do Dubrovnika na jugu i od Vukovara na istoku do Rijeke na zapadu. I ove godine u natjecanje se uključio Katolički školski centar iz Travnika. Ekipe su pokazivale znanje, snalažljivost, brzinu i poznavanje prožimanja gradiva vjeronauka, povijesti, književnosti, geografije a bilo je čak i matematičkih zadataka.
 [više]

Jutarnji list bira školski list godine - Draško na drugom mjestu!

Autor: Administrator , 18. 6. 2018. 08:25

  S ponosom objavljujemo da je u konkurenciji pristiglih školskih listova, na natječaju Jutarnjega lista za najbolji školski list u Hrvatskoj, naš „Draško” pobrao drugo mjesto! Povjerenstvo je o našem školskom listu zaključilo: „Drugoplasirani Draško, list OŠ Draškovec iz Međimurske županije, tiskan je na recikliranom papiru, što i ističe na naslovnici uz ekološki slogan „Čuvajmo šume!”. U cijelosti je, osim naslovnice, crno-bijeli, što ga ne čini manje atraktivnim. Dapače, izgleda vrlo moderno, a dizajnom to prividno ograničenje pretvara u svoju prednost. Grafički je upravo sjajan i time se izdvaja od većine drugih. Iako koristi samo dva osnovna fonta, prijelom je dinamičan, i nikad ne zapada u monotoniju. Sve teme u broju bave se svojim učenicima, sadašnjim i bivšim, u školi i izvan nje, ali je dojam da će ih, osim njih samih, čitati i njihove obitelji. Prošlogodišnji trećeplasirani zasluženo se primaknuo još bliže vrhu, stav je povjerenstva.“
  Čestitke svim novinarima, za koje su i članovi žirija primijetili da ih je mnoštvo. Eto ih navedenih redom pod "više"...
Ivana Beti, učiteljica hrvatskog jezika
 [više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE ŠKOLSKIH OBVEZNIKA

Autor: Administrator , 5. 6. 2018. 11:25

  Upisi u 1. razred osnovne škole održat će se u ponedjeljak, 11. lipnja 2018. godine u vremenu od 11 do 13 sati. Upis će se vršiti u prostorima Osnovne škole Draškovec (kod pedagoginje, 2. kat). Sa sobom ponesite JMBG i OIB svog djeteta kako biste mogli ispuniti upisnicu i ostale obrasce koji su nam neophodni za daljnji tijek vođenja službene dokumentacije škole.

 [više]

Projektna nastava „Znanost na dlanu“

Autor: Administrator , 25. 5. 2018. 10:17

 Projektna nastava „Znanost na dlanu“ ispunjena maštovitim i zanimljivim radionicama oduševila je sve predmetne učenike škole. Koordinacijsku palicu preuzela je kreativna učiteljica Jasna Kedmenec, a u projektu su sudjelovali i učiteljica Ivana Strbad te učitelj Mihael Varga.

 „Na radionicama kemije proučavali smo što se dogodi kada ubacimo šumeću tabletu u smjesu vode, ulja i prehrambene boje, odnosno izvodili smo pokus Lava lampe. U svakom smo razredu izabrali po tri različite boje kako bismo dobili tri različite lava lampe. Sljedeći dio radionice temeljio se na igranju CSI serije. Učenici su mikroskopirali stanice usne šupljine kako bi pronašli jezgru stanice s DNA molekulom i moguće bakterije u njihovoj usnoj šupljini. Učenici su se rado odazvali svakoj radionici i sudjelovali u svim aktivnostima“, ispričala je učiteljica Strbad.

 Na satovima fizike pričalo se o temperaturi tijela, brzini zagrijavanja različitih tvari, izvodili su se pokusi vodom i zrakom, a zanimljive su bile i demonstracije gravitacije i ostalih sila. Matematika je bila ispunjena putovanjem u 4D, našlo se tu i nadzornih kamera, ukraden imenik, snimka maskiranog počinitelja i putovanje na Eiffelov toranj za svaki točno riješen zadatak. Zahvaljujemo svima koji su podržali „Znanost na dlanu“ i na bilo koji način pomogli u realizaciji. Vidimo se opet sljedeće godine!

 

 [više]

Posjetili nas budući prvašići

Autor: Administrator , 24. 5. 2018. 10:10

  Osnovnu školu Draškovec ove su srijede, 23. svibnja 2018., posjetili mališani Dječjeg vrtića Fijolica koji će od jeseni sjesti u školske klupe, a dopratile su ih tete Mirjana Lipić i Veronika Mikulan. Srdačno su ih dočekali učenici četvrtog razreda sa svojom učiteljicom Ksenijom Dukarić koja će voditi sljedeću generaciju polaznika. Zajednički susret protekao je uz red pjesme i crteža, a sklopljena su i prva prijateljstva između sadašnjih i budućih učenika.

 [više]

"Draško" u Pečuhu

Autor: Administrator , 24. 5. 2018. 09:53

 U sklopu međunarodnog, pograničnog projekta koji Osnovna škola Draškovec realizira sa susjednim, hrvatskim školama u Mađarskoj, učenici 8. razreda i djelatnici škole posjetili su mađarski grad Pečuh. Projektno putovanje realizirano je u petak, 18. svibnja 2018. godine, pod punom podrškom Ministarstva znanosti i obrazovanja, a time je nastavljeno i personifikacijsko putovanje školskog lista Draško koji je prethodno predstavljen predsjednici Republike Hrvatske, Kolindi Grabar-Kitarović.

 Predstavnike naše škole pri dolasku u ovaj multikulturalni grad srdačno je primila generalna konzulica Republike Hrvatske u Pečuhu, Vesna Haluga. S učenicima je podijelila iskustvo i izazove s kojima se susreće na svom radnom mjestu, zanimljivosti o Pečuhu i životu Hrvata u Mađarskoj te zadatke konzulata RH u stranim zemljama.

 Nakon kraće okrijepe, učenici kojima je ovo ujedno bio i nagradni izlet za osmogodišnje uspjehe i uzorno vladanje, jedva su čekali posjetiti brojne lokacije u gradu: Hrvatski klub August Šenoa, Hrvatsko kazalište Pečuh, Hrvatsku kuću, katedralu, Hrvatski školski centar Miroslav Krleža  u sklopu kojeg djeluje vrtić, osnovna škola, gimnazija i kolegij „Miroslav Krleža“ te Sveučilište u Pečuhu sa samostalnom katedrom hrvatskog jezika.

 Prilikom povratka nije se zaobišla još jedna važna lokacija – spomen-park u Szigetvaru gdje se nalaze goleme biste sultana Sulejmana i Nikole Šubića Zrinskog. Tijekom ovog cjelodnevnog putovanja na brojne zanimljivosti, ali i ponavljanje usvojenog školskog gradiva, učenike je usmjeravala ravnateljica škole Margit Mirić uz posebnu napomenu da je ovo zadnja prilika da prije odlaska iz osnovne škole stvore još dragih uspomena.

 

 [više]

Uspjeh na likovnom natječaju

Autor: Administrator , 24. 5. 2018. 09:41

 Učenik 8. razreda naše školeFran Marđetko sudjelovao je u subotu, 19. svibnja 2018., na svečanom otvaranju izložbe „Očuvanje baštine tradicijske i suvremene arhitekture Republike Hrvatske“ u zagrebačkom Muzeju Mimara. Izložba je nastala kroz tematski natječaj na kojem je sudjelovalo oko 200 osnovnih škola i centara za odgoj i obrazovanje s više od 2000 radova dok se njih 300 izložilo na spomenutoj izložbi.

 Učenicima čiji su radovi nagrađeni i pohvaljeni, njihovim učiteljima i školama uručene su nagrade i pohvalnice. Ovogodišnji natječaj i izložba sadržajno su povezali graditeljstvo i okruženje kao skup različitih likovno-problemskih zadataka te međupredmetnih tema s ciljem poticanja kreativnih sposobnosti djece.

 Pohvaljenog Frana Marđetka pratila je njegova mentorica, učiteljica likovne kulture Gabrijela Binder, ravnateljica škole Margit Mirić te Franov otac Nino Marđetko. Osim Frana, na listi pohvaljenih našao se i još jedan učenik mentorice Gabrijele Binder - Lovro Tota iz Osnovne škole Donji Kraljevec.

 Organizator ove izložbe dječjih likovnih radova je Udruga hrvatskih učitelja likovne izobrazbe - UHULI Zagreb, a pokrovitelj je Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Ovo je već osamnaesta izložba ovog karaktera, a na otvorenju izložbe prisutnima se obratio predsjednik Udruge hrvatskih učitelja likovne izobrazbe Emil Robert Tanay koji se nakon prigodnog programa biranim riječima obratio prisutnim gostima i učenicima čiji su radovi izloženi. Nakon otvorenja uslijedilo je fotografiranje radova, organizatora i uzvanika te međusobno čestitanje nagrađenih i pohvaljenih.

 [više]

Praktična nastava iz tehničke kulture

Autor: Administrator , 23. 5. 2018. 14:06

  Nastava tehničke kulture ovoga se puta odvijala na dvorištu škole. Učenici osmog razreda ponavljali su nastavnu jedinicu Električni uređaji u automobilu, a njihovim znanjem zadovoljna je bila i učiteljica Natalija Benko. Osim detaljnog proučavanja dijelova automobila, učenici su isprobali automehaničarski kombinezon, a svojom su pojavom na parkiralištu privukli brojne znatiželjne poglede prolaznika.

  Pojedinim učenicima ovakav je pristup nastavnom gradivu pomogao u izboru budućeg zanimanja jer uporavo je izbor srednjoškolskog obrazovanja ono što vrlo skoro čeka ove marljive osmaše.

 

 [više]

Dan Europe - nagrađeno predstavljanje naših učenika

Autor: Administrator , 23. 5. 2018. 14:00

  U okviru europskog tjedna koji traje od  02. do 09. svibnja Srednja škola Prelog bila je domaćin obilježavanja Dana Europe. Tom su prilikom učenici naše škole, ali i oni pristigli iz još 6 međimurskih osnovnih škola (Goričan, Donji Kraljevec, Kotoriba, Donja Dubrava, Prelog i I. OŠ Čakovec) upoznali kulturne, povijesne, gastronomske, gospodarske, turističke, ekonomske i druge zanimljivosti koje nam nudi Europa. Učenici SŠP i njihovi gosti na zanimljiv su i dosjetljiv način predstavili gradove svih 28 članica EU.

  Zadatak učenika 8. razreda naše škole bio je predstaviti glavni grad Hrvatske što su uspješno i odradili pod vodstvom pedagoginje Petre Šiško. Uz košaricu punu tradicionalnih zagrebačkih proizvoda, svježe kremšnite, maketu Zagreba i glazbenu podlogu šlagera osvojili su posjetitelje kao i četvrto mjesto u ukupnom poretku izlagača. Na uspjehu našim je predstavnicima čestitala ravnateljica škole Margit Mirić, gradonačelnik Ljubomir Kolarek te ravnatelji i stručni suradnici ostalih škola koji su umjesto dalekih putovanja na jednom mjestu uživali u glazbi, mirisima i okusima različitih zemalja.

 [više]

Nagrada u kajkavskom stvaralaštvu

Autor: Administrator , 14. 5. 2018. 10:17

 Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu svake godine, povodom Dana Matice hrvatske i Dana Međimurske županije, raspisuje književni natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola Međimurske županije na kajkavskom jeziku. Na ovogodišnjem natječaju sudjelovalo je šezdesetero učenika iz četrnaest škola s 58 tekstova. Povjerenstvo u sastavu Andrijana Kos-Lajtman, Karlo Vuković i Vera Zemunić dodijelilo je drugu nagradu u kategoriji Osnovnih škola našoj osmašici Tei Horvat. Tea je za svoj literarni rad „Sosede za feringama“ nagrađena novčanom nagradom u iznosu 700kn, pohvalnicom i knjigom iz biblioteke Matice hrvatske. Čestitke Tei i mentorici Ivani Beti.

 [više]

Terenska nastava učenika predmetne nastave

Autor: Administrator , 14. 5. 2018. 10:13

 Krajem travnja učenici predmetne nastave bili su na zanimljivoj terenskoj nastavi u Lokvama, Rijeci i Opatiji. Prolazeći autobusom kroz mnoštvo gradova i sela, učenici su imali ranije zadani zadatak, kao pravi turistički vodiči, napisati manji sastavak o pojedinim poznatijim mjestima i pročitati ga. Po dolasku u Rijeku, razgledali su poznato marijansko svetište Trsat i trsatske gradine.

 Nastavljaju autobusom do Rijeke gdje počinju razgled grada, a zatim šeću Opatijom, po mnogima najljepšim i najuređenijim primorskim gradom. Dan im je bio poučan i zanimljiv. Saznali su mnoge zanimljivosti o posjećenim gradovima te su upoznali i duboke ljepote špilje Lokvarke.

(Ivan Matjačić, 8.r.)

 [više]

ZDRAVO DRUŽENJE U OŠ DRAŠKOVEC

Autor: Administrator , 9. 5. 2018. 09:03

 U organizaciji Osnovne škole Draškovec i sportsko – rekreacijskog centra DG Sport u Prelogu, realiziran je drugi dio projekta „Zdravo druženje“. Učenici su u petak, 4. svibnja, na poslijepodnevno druženje poveli svoje bake, djedove, mame i tate. Nakon kratke vožnje autobusom sudionike je čekalo nekoliko kilometara pješačenja na relaciji Cirkovljan – Prelog.

 Druženje se nastavilo u prostoru DG-a Prelog gdje im se pridružila simpatična trenerica Lara. Uz njeno vodstvo uslijedio je 45-minutni fitness trening na otvorenom. Demonstrirane vježbe uspješno su odradili oni najmlađi i oni najstariji te tako doprinijeli zdravom načinu življenja i navici redovitog vježbanja. Druženje se nastavilo uz sladoled i hladna pića, a povratak do Draškovca protekao je u prepričavanju dogodovština ovog aktivnog poslijepodneva.

 [više]

Obilježili smo Dan planeta Zemlje

Autor: Administrator , 27. 4. 2018. 15:09

 20. travnja, povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje održana je akcija čišćenja okoliša škole te organizirano sakupljanje otpadnog tekstila u suradnji s Crvenim križem Prelog. Ovakvim se aktivnostima uspješno potiče i razvija ekološka osviještenost djece školske dobi, a sve u cilju izgrađivanja kvalitetnih osobnosti koje će ekološki promišljati i djelovati.

 [više]

„Ne dvoji, nego smeće odvoji!“

Autor: Administrator , 27. 4. 2018. 15:06

 19. travnja 2018. godine, održana je edukacija za učenike četvrtog razreda u organizaciji Gradskog komunalnog poduzeća Pre-kom pod nazivom „Ne dvoji, nego smeće odvoji!“. Učenici su tako kroz predavanje, ali i praktične vježbe mogli dobro usvojiti vrste otpada te njihov način razvrstavanja radi ponovne uporabe u svrhu zaštite i brige za okoliš. U međuvremenu, učenici viših razreda pripremaju se za edukativni kviz koji će se održati u lipnju, također u organizaciji Pre-koma.

 [više]

MESAP Libar

Autor: Administrator , 27. 4. 2018. 15:02

 Učenici nižih razreda posjetili su festival sajma knjiga u Nedelišću koje je održan u dvorani MESAP-a u Nedelišću. Posjet je bio organiziran na dan samog otvorenja trodnevnog festivala, 13. travnja. Za malene goste pripremljeno je prigodno druženje s književnicom za djecu, Željkom Horvat-Vukelja. Iako je ova književnica već pronašla put do dječjih srca sa svojim djelima (Hrabrica, Slikopriče, Balončica, Reumatični kišobran…), maštovitom je izvedbom dodatno zainteresirala male učenike da postanu veliki čitatelji.

 [više]

Tea i Rok na Državnom natjecanju mladih tehničara

Autor: Administrator , 27. 4. 2018. 14:59

 Državna razina 60. natjecanja mladih tehničara natjecanja održana je u Poreču od 9. do 12. travnja 2018. u Hotelu Pical, a domaćin natjecanja bila je OŠ Vladimira Nazora iz Vrsara. Na natjecanju je sudjelovalo je 253 učenika osnovnih škola od 5. do 8. razreda. Mladi tehničari natjecali su se u jednom od dvanaest područja tehničke kulture, a natjecanje je obuhvatilo pisanu provjeru znanja, izradu tehničke tvorevine i predstavljanje tehničke tvorevine.

 

 Našu su školu predstavljali učenici Tea Horvat i Rok Škoda u pratnji mentorice Katice Mikulaj-Ovčarić. Tea je u kategoriji Fotografije osvojila 8. mjesto dok je Rok u kategoriji Graditeljstva osvojio 16. mjesto. Na njihov su rezultat ponosni svi učenici i djelatnici škole, a posebnu im je čestitku uputila ravnateljica Margit Mirić.

 

 [više]

Učenice naše škole nagrađene na natječaju "Najpisanica Grada Preloga"

Autor: Administrator , 27. 4. 2018. 14:53

 Učenici naše škole sudjelovali su na likovno-literarnom natječaju u organizaciji Društva Naša djeca i Turističke zajednice Grada Preloga. Tražila se Najpisanica Grada Preloga, a cilj natječaja bio je razvijati maštu i kreativnost djece i mladih s područja grada Preloga te ih poticati na promišljanje materijalne i nematerijalne kulturne baštine Grada Preloga. Praktičnim radovima trebalo je naglasiti raznolikost i mogućnosti ukrašavanja uskrsnih pisanica, a literarnim radom što uspješnije na kajkavskom narječju dočarati uskrsne običaje svog kraja. Učenici nižih razreda za ovaj su natječaj obojali pisanice pomoću prirodnih bojila, a ukrasili ih voštanom tehnikom uz prikaz prigodnih motiva. Za svoj su pak literarni uradak nagrađene Barabara Hegol, učenica 8. razreda i Elizabeta Ivaci, učenica 7. razreda.

 [više]

Uspješna suradnja s Hrvatima u Mađarskoj

Autor: Administrator , 27. 4. 2018. 14:47

 Tradicija Osnovne škole Draškovec da aktivno surađuje i provodi zajedničke projekte s udrugama i školama koje okupljaju Hrvate u Mađarskoj nastavila se u ovo preduskrsno vrijeme. Prvi u nizu događaja bio je posjet mjestu Homokkomárom gdje je 22. ožujka održano hodočašće za hrvatsku omladinu. Predstavnice naše škole bile su učenice osmog razreda, Klara Madić, Maja Mirić i Tea Horvat, a na hodočašću su sudjelovale zajedno s učenicima iz Pomurja.

 Početak Velikog tjedna obilježen je druženjem u Serdahelu gdje su domaćini na prikazali tradicionalne načine bojenja uskrsnih pisanica. U maštovitim radionicama sudjelovalo je šestero učenika naše škole u pratnji ravnateljice Margit Mirić te djelatnika Anice Sokač, Ljubice Kovač i Filipa Židova.

 9. travnja, također u Serdahelu, održana je edukacija djelatnika naše škole kroz koju im je predstavljena uporaba informacijsko-komunikacijske tehnologije (ICT) u nastavi. U šestom su razredu održana dva ogledna sata (hrvatski jezik i glazbena kultura), a za ispunjavanje odgojno-obrazovnih ciljeva korištena je najmodernija verzija pametne ploče.

 Učenici četvrtog razreda gostovali su 18. travnja u mađarskoj Borsfi u pratnji učiteljice Ksenije Dukarić i ravnateljice Margit Mirić. Učenik Mateo Orehovec maestralno je izveo pjesmu „Zgubidan i mužikaš“ dok je učenica Melani Mihoci publiku oduševila mažoret točkom. Tim je gostovanjem okončan jedan dio plodonosne suradnje, a u narednom nas razdoblju očekuju uzvratni susreti i druženja.

 

 [više]

"Draško" putuje - kod Predsjednice

Autor: Administrator , 23. 4. 2018. 12:05

 Posljednja subota u vrijeme školskih proljetnih praznika bila je posebno svečana za učenike i djelatnike Osnovne škole Draškovec. 7. travnja 2018. godine, u povodu Svjetskog dana zdravlja, u Uredu predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović održan je Dan otvorenih vrata pod nazivom "Zdravlje za sve".

 Predstavnici naše škole zajedno s prijateljima iz mađarskog Pomurja iskoristili su priliku predstaviti osmi broj školskog lista „Draško“ te istaknuti školske uspjehe i postignuća. Uz najnoviji broj lista, predsjednici je predano cvijeće te ručno šivana unikatna torba na kojoj je glagoljicom našiven naziv OŠ Draškovec.

 Učenici su nakon svečanog prijema i obilaska Ureda predsjednice imali priliku zaigrati odbojku i badminton na travnjaku ispred Pantovčaka. Također, predstavnici Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prikazali su im tehnike oživljavanja ljudi.

 Po završetku ovog nezaboravnog susreta, uslijedio je obilazak Zagrebačke katedrale te ostalih znamenitosti našeg glavnog grada. Ovim je događajem školski list Draško nastavio tradiciju putovanja diljem Hrvatske.

 [više]

Književni susret s Melitom Rundek

Autor: Administrator , 27. 3. 2018. 09:56

  

 Početak novog radnog tjedna, 26. ožujak 2018. godine, posebnim je učinila gošća Osnovne škole Draškovec, književnica Melita Rundek. Ova autorica uspješnih romana za djecu i mlade, ali i odrasle ostavila je upečatljiv dojam na učenike i potaknula ih na čitanje djela izvan lektire. Svoj doživljaj ovog posjeta najbolje je opisala učenica osmog razreda, Barbara Hegöl čije riječi upućene učenicima koji su iščekivali posjet spisateljice donosimo u nastavku:

„Dragi učenici,

oni koji čitate jer morate i oni koji čitate jer volite ući u knjigu – jednostavno obožavate letjeti, roniti ili putovati svemirskim prostranstvima. Danas nam se ukazala prilika koja se ne propušta. Našu školu posjetio je netko tko ima moć ostaviti trag - malo nas promijeniti, dopuniti i zaokružiti. Netko tko ima moć oživjeti knjigu - duha koji korača zemaljskom korom. Taj „netko“ je naravno pisac, a nas je danas uveselila uspješna književnica Melita Rundek.

Ne, ne ona Melita iz Kušanova romana, već Melita koja je s devetnaest djela za djecu i mlade obogatila naše knjižnice, ali i našu maštu. U svom nagrađenom romanu, naša gošća je napisala: „Mnoge se želje ostvaruju, ali sve se ne ostvaruju ODMAH! Kojiput je potrebno udobno sjesti u naslonjač, zaklopiti oči i pričekati pola sata, katkada treba čekati dan-dva, a u onim najtežim, najkompliciranijim slučajevima cijela stvar može potrajati i do deset godina. Jer, želja ima svoj put…“.

Nadam se da će nam tijekom današnjeg književnog druženja biti otkriveno kako skratiti put svojim željama.“

 [više]

Zajedničko obilježavanje Dana hrvatskoga jezika

Autor: Administrator , 27. 3. 2018. 09:31

 Za skupinu učenika Osnovne škole „Katarina Zrinski“ iz Serdahela kojima je Osnovna škola Draškovec bila domaćin, u četvrtak, 22.ožujka 2018. godine, organiziran je prijem kod gradonačelnika Grada Preloga Ljubomira Kolareka. Učenici su posjetili Prelog i Draškovec povodom zajedničkog obilježavanja Dana hrvatskoga jezika koji se svake godine održavaju u ožujku dok je ovim je posjetom okrunjena kontinuirana uspješna pogranična suradnja dviju susjednih županija.

 Kako bi učenicima iz Serdahela boravak u Međimurju bio što ugodniji i edukativniji, iz gradske su se vijećnice zaputili u Muzej „Croata insulanus“ Grada Preloga gdje ih je kustosica Iva Kožnjak upoznala s aktualnim postavom. Za njih je pripremila predavanje, igru i kreativnu radionicu kroz koju su ponovili i naučili nazive te način uporabe predmeta u nekadašnjoj tradicionalnoj, međimurskoj „hiži“.

 Puni dojmova učenici su izašli iz Knjižnice i čitaonice Grada Preloga gdje pak ih je ravnateljica knjižnice Maja Lesinger upoznala s legendom „priločkog pesjaneka“. Iako je priča bila zastrašujuća, nitko ipak nije odbio fotografiranje s krpenim čudovištem kojemu glavu krase alge, a osim konjske dlake na prsima i granja na rukama, za sobom vuče rep guštera.

 U pratnji ravnateljice Osnovne škole Draškovec Margit Mirić, učenici su nastavili put škole u kojoj su ih osim učenika nižih razreda dočekali i članovi novinarske skupine pod mentorstvom učiteljice Ivane Beti. Za njih su pripremili prezentaciju o školskom listu Draško koji je i ove godine bio pozvan na državnu Smotru LiDraNo, a zatim se zaredao niz zagonetki, igara i radionica – sve posvećeno povijesnom razvoju i uporabi hrvatskog nam jezika.

Link na TV reportažu

 [više]

Najbistrić Osnovne škole Draškovec 2017./2018.

Autor: Administrator , 27. 3. 2018. 09:20

 21.ožujka obilježili smo Dan darovitih učenika u našoj školi i organizirali natjecanje za najbistrića OŠ Draškovec. U kvizu je sudjelovalo 14 učenika predmetne nastave koji su mogli pokazati i dokazati svoje znanje.

 Najbolji rezultat ostvario je Domagoj Tota, učenik 6. razreda. Na drugom mjestu je Tea Horvat, 8. r., a treće mjesto dijele Antonija Balent, 7. r., Simona Mihoci, 7.r., Klara Madić, 8.r. i Domagoj Turk, 8.r. Pobjedniku je pedagoginja Petra Šiško uručila prigodnu nagradu i „zlatnu“ diplomu. Zahvaljujemo svim učenicima na sudjelovanju i čestitamo na uspjehu.

NAJBISTRIĆ Domagoj Tota

 [više]

"Draško" na državnoj Smotri LiDraNo

Autor: Administrator , 27. 3. 2018. 09:09

 List Osnovne škole Draškovec "Draško" i dalje osvaja priznanja te nadaleko prenosi aktivnosti i postignuća naših učenika. U nastavku vam donosimo link na objavu međimurskog internetskog portala koji je popratio druženje na državnoj Smotri LiDraNo, od 19. do 21. ožujka u Primoštenu. Našu školu predstavljala je urednica lista Isabell Repalust u pratnji ravnateljice Margit Mirić.

http://emedjimurje.rtl.hr/skolski-kutak/

 [više]

Učenik Nikola Sokač osvojio nagradu Hrvatskih voda

Autor: Administrator , 23. 3. 2018. 13:52

 Nikola Sokač, učenik osmog razreda naše škole nagrađen je u kategoriji likovnih radova natječaja pod nazivom „Najmlađi za vode Hrvatske 2017.-2018“ koji su objavile Hrvatske vode povodom Svjetskog dana voda. Nikolin rad nagrađen je između 121 prijavljene škole, a stručno povjerenstvo izabralo je radove koji su bili „korak ispred“ ostalih - zbog tehnike i izvedbe, poruke koju su poslali, uključenosti učenika i zajednice, ideje koja je bila malo drugačija od ostalih ili je ostavila trag u svojoj okolini i zajednici.

 Svečana dodjela nagrada bila je održana 22. ožujka 2018. godine u Domu kulture u Kopačevu, uz domaćinstvo Javne ustanove Park prirode Kopački rit. Iako je Nikoli najveća nagrada bio izlet u Park prirode Kopački rit gdje je uz bogat program sudjelovao i na prigodnoj kazališnoj predstavi, za svoj je uspjeh primio i veliki ruksak pun istraživačkih i edukativnih kompleta. Svojom pobjedom osigurao je i nagradu za školu. Naime, predstava koja govori o važnosti očuvanja voda u prirodi biti će izvedena pred svim učenicima Osnovne škole Draškovec pa sad svi s nestrpljenjem očekuju gostujuće kazalište. Za ovaj uspjeh jednako je zaslužna i Nikolina mentorica, učiteljica likovne kulture Gabrijela Binder.

likovni uradak Nikole Sokača

 

 [više]

Lektira iz papirnate vrećice

Autor: Administrator , 23. 3. 2018. 11:44

 Osmaši su na satu Hrvatskog jezika imali drugačije predstavljanje pročitanih knjiga – priču iz papirnate vrećice. Nakon što su pročitali knjigu Alkar, učenici su trebali nabaviti papirnatu vrećicu. Prednju stranu oslikali su kao naslovnicu pročitanog djela, a na suprotnoj strani papirnate vrećice zapisivali su citate opisa ili rečenice koje su im ostale u sjećanju. Glavnina je ove priče u sadržaju papirnate vrećice. Nakon izrade vanjskog dijela, u papirnatu vrećicu učenici su trebali staviti deset predmeta koji imaju poveznicu s pročitanom knjigom. Tijekom predstavljanja rada učenici su iz vrećica izvlačili predmete koje su u njih stavili i objašnjavali zašto baš taj predmet zaslužuje svoje mjesto u njihovoj priči.

 U vrećicama se tako našlo svašta: alka, gumeni konj, svijeća, marama, karta, novac… „Ujutro smo svi nestrpljivo stigli u školu. Vrećice su bile prva stvar u koje smo međusobno zavirivali jedni drugima. Trema me u početku skoro pojela cijelu, no kako sam počela govoriti potpuno sam se opustila i na kraju sam bila jako zadovoljna svojim nastupom. Svaki javni nastup se prokomentirao i popratio pljeskom“, ispričala je Maja Mirić. Na ovaj kreativan zadatak učenike je potaknula učiteljica hrvatskog jezika Ivana Beti.

Foto-galerija 

 

 [više]

Uspjesi na natjecanjima

Autor: Administrator , 6. 3. 2018. 11:43

Zahuktava se sezona natjecanja, a mi smo, kao i svake godine, ponosni na učenike koji uspješno predstavljaju našu školu.

Osnovna škola Mursko Središće u veljači je bila domaćin Županijskog natjecanja iz matematike na kojem je sudjelovao Domagoj Tota, učenik 6. razreda naše škole. Rezultatom se smjestio u sredinu konačnog poretka, a na taj je uspjeh ovog izazovnog natjecanja najponosnija bila njegova mentorica, Jasna Kedmenec.

Županijsko natjecanje mladih tehničara održano je 2. ožujka u Graditeljskoj školi Čakovec, a prvo mjesto u kategoriji Graditeljstva osvojio je Rok Škoda, učenik 6. razreda naše škole te time direktno izborio državnu smotru. Za natjecanje ga je pripremala učiteljica tehničke kulture Katica Mikulaj Ovčarić.

Na ovom natjecanju visoko 2. mjesto u kategoriji Fotografije osvojila je učenica 8. razreda Tea Horvat te je i ona plasirana na državnu smotru. U istoj kategoriji 4. mjesto osvojila je učenica 7. razreda Antonija BalentZa njihov su pak uspjeh zaslužne mentorice Ivana Beti i Katica Mikulaj Ovčarić

Održano je i županijsko Natjecanje iz hrvatskoga jezika na kojem su nas predstavljale učenice 7. razreda. Natjecanje je održano 5. ožujka, u Osnovnoj školi „Petar Zrinski“ u Šenkovcu. Mentoricu Ivanu Beti razveselila je Antonija Balent s osvojenim 6. mjestom te Tara Matjačić koja je bila 13. u ukupnom poretku.

7. ožujka Osnovna škola Sveti Martin na Muri bila je domaćin Županijskog natjecanja iz povijesti. U oštroj konkurenciji uspješnima su se pokazali učenici osmog razreda naše škole. Učenik Fran Marđetko osvojio je 9. mjesto, a učenica Barbara Hegöl 11. mjesto u ukupnom poretku. Za ovo ih je natjecanje pripremala učiteljica povijesti Ana Marija Balent Žemlić.

Ni ove godine nije izostao uspjeh školskog lista "Draško" čija je urednica Isabell Repalust, učenica 8. razreda primila poziv za Državnu smotru literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvralaštva LiDraNo koja će se održati od 19. do 21. ožujka 2018. godine u Primoštenu.

Na ove je rezultate posebno ponosna ravnateljica škole Margit Mirić koja ovim putem od sveg srca čestita mladim natjecateljima i njihovim mentoricama! Posebnu čestitku i podršku upućuje učenicima Roku Škodi, Tei Horvat i Isabell Repalust ispred kojih je još jedan izazov - predstavljanje škole na državnoj smotri.

 [više]

Pažljivo na pruzi!

Autor: Administrator , 26. 2. 2018. 11:06

Dragi učenici, poštovani roditelji i nastavnici!

Posljednjih trinaest godina provodi se akcija pod nazivom „Vlak je uvijek brži“ kroz koju djecu upoznajemo s opasnostima koje susreću na putu do škole ili tijekom igre. Unatoč akciji i dalje se bilježe nesreće u kojima stradavaju djeca. Uzroci tih stradavanja su nesmotrenost, ignoriranje znakova upozorenja ili nedozvoljena igra u pružnom pojasu. Jedan od najdrastičnijih oblika stradavanja jest stradavanje od strujnog udara!

Važnu ulogu u sprečavanju stradavanja djece imaju nastavnici i roditelji čija djeca dio puta do škole moraju proći uz prugu ili je moraju prijeći. Oni su prvi koje će djeca poslušati pa je stoga važno da djecu svakodnevno upozoravaju na opasnosti koje vrebaju uz prugu. U tu svrhu, u nastavku preuzmite edukativnu brošuru.

 

 [više]

Valentinovo za pet!

Autor: Administrator , 20. 2. 2018. 09:28

Odrasli kažu: "Ljubav je teška.",
a ja im kažem: "To je greška!".

Uvijek ću misliti da nije tako
jer ja volim vrlo lako!

Da je lako voljeti ili barem pokazati nekome da ti je drag dokazali su učenici Osnovne škole Draškovec koji su ovo Valentinovo proslavili na poseban način. Već ujutro, prije nastave, u školskom dvorištu mogli ste vidjeti nesvakidašnji prizor – skupinu mladića iz osmog razreda s crvenim ružama u rukama.

Spremalo se iznenađenje za učenice osmog razreda koji nisu ništa slutile. Uručenje ruža prošlo je malo sramežljivije od poziranja pred objektivom fotoaparata, ali cilj je bio ispunjen.

Nešto dalje, u novijem krilu školske zgrade, zahuktavalo se novo uzbuđenje. Za učenike nižih razreda organiziran je „Ples srca“ prilikom kojeg su djevojčice izvlačile crvena srca, a dječaci plava srca s brojevima. Parovi s istim izvučenim brojem imali su zadatak plesati na veselu glazbu te iščekivati nagradno izvlačenje.

Par čiji su broj izvukli učitelji razredne nastave morao je napustiti plesni podij, a zadnji par u plesu primio je slatku nagradu. Čista sreća odlučivala je o sudbini ovih krajnje simpatičnih parova.

Prilično uzbudljiv ples nije značio kraj obilježavanja ovog posebnog dana. Pred vratima je već čekao školski poštar, učenik osmog razreda, Domagoj Turk. Titula „ljubavnog poštara“ je prijelazna pa je ove godine čast da razvrsta i dijeli poštu dobio upravo Domagoj.

Za početak je morao dostaviti poseban paket. Naime, mladići osmog razreda nisu zaboravili ružu za svoju razrednicu Jasnu Kedmenec pa je ona ostala bez riječi kada je usred nastave primila žurnu pošiljku. Uslijedilo je dijeljenje pisama punih dobrih, prijateljskih i slatkih, ljubavnih poruka, a iako je dan bio iznimno veseo, neka su se lica ipak namrštila jer nisu primila tako željeno pisamce. Ali dogodine, možda… I tko onda kaže da je voljeti lako!?

Pogledajte foto galeriju

 

 [više]

"Draško" predložen za državnu Smotru LiDraNo

Autor: Administrator , 19. 2. 2018. 13:05

  Ovogodišnji LiDraNo ponovno je razveselio učenike i učitelje naše škole. Povjerenstvo za novinarski izraz predložilo je školski list Draško s glavnom urednicom Isabell Repalust i mentoricom Ivanom Beti za državnu Smotru LiDraNo. Čestitke svima koji su na bilo koji način sudjelovali u stvaranju našeg školskog lista. Do novih uspjeha, Draško možete čitati i na našim stranicama.

 [više]

Prošli smo još jedan krug "Pametnih pitanja za pametne glave"

Autor: Administrator , 19. 2. 2018. 13:00

  Učenici koji sudjeluju u kvizu znanja „Pametna pitanja za pametne glave“ svojim su nastupom pokazali da se i ove godine sprema ozbiljna borba za prva mjesta u državi. Naime, uspješno su prošli još jedan krug radio-kviza Hrvatskog katoličkog radija te odmjerili snage u znanju s Osnovnom školom „Vladimir Gortan“ Rijeka. Ekipu šestaša koja ove godine predstavlja našu školu čine: Martina Sokač, Rok Škoda, Jan Varga i Domagoj Tota, a za natjecanje ih je pripremila vjeroučiteljica Zvjezdana Frančić. Čestitamo natjecateljima i mentorici!

 

 [više]

Kada čita se knjiga šarena, mašta je od sreće užarena!

Autor: Administrator , 14. 2. 2018. 13:35

  Svaka se knjiga može približiti učenicima ako se uloži malo truda i razmisli o njihovim interesima. Na internetu su dostupne sve klasične informacije o lektirama i zato je potrebno osmisliti zadatke kojima će učenici pokazati svoj rad, iskazati svoja razmišljanja, a ne prepisivati tuđa, već ranije napisana.

  Početkom veljače učenici četvrtog razreda s razrednicom Ksenijom Dukarić ugostili su učiteljicu hrvatskog jezika Ivanu Beti. Upoznavali su lektirno djelo Nikole Pulića „Ključić oko vrata“. Igrali su se skrivenim riječima i danom svog rođenja, rebusom, grozdovima riječi, a svaki je učenik postao i vlasnik simpatičnog snježnog straničnika. Uvodnim su satom učiteljice potaknule znatiželju i zanimanje učenika za književni tekst, povezale djelo s osobnim i književnim iskustvima učenika i aktualizirale književno djelo.

 [više]

Oživjeli Palunko, Neva Nevičica, Mokoš i Jagor

Autor: Administrator , 14. 2. 2018. 13:26

  Šestaši su svojim bajkovitim monolozima dokazali kako se dobro nagrađuje, a zlo je uvijek kažnjeno. Zanimljiv i neobičan sat lektire započeo je kratkim ponavljanjem književnih pojmova, a zatim su oživjeli mnogi bajkoviti likovi. „U izradi lutke pomogla mi je majka, najviše u izradi tijela. Sve su lutke bile jako lijepe i učiteljica ih je jako nahvalila. Najbolji mi je bio Domagoj jer je svoje rečenice upotpunio simpatičnim pokretima lutke“ ispričao je Silvio Pigac.

  Nikola Matijačić voli čitati bajke jer ga vode u svijet nestvarnog i mašte. Najzanimljivija mu je bila priča „Kako je Potjeh tražio istinu“. Domagoj Tota je ispričao kako mu se sviđa ovakav tip sata jer je prštila kreativnost i  mašta. „Moja je lutka bila papirnata, a najbolja mi je bila Martinova drvena. Svi smo imali različite lutke jer u Ivaninim bajkama ima puno ponuđenih likova. Dopalo mi se i učiteljičino fotografiranje svakog učenika, a na kraju je pala i sjajna zajednička fotka.“ Nika Horvatić zaključuje da je sat bilo prepun smijeha i šarenila, prava kreativna ludnica. Osjetila se trema, a najbolje ju je prikrio Domagoj koji je po komentarima mnogih bio najbolji. Bio je to baš dinamičan sat, zaključuju šestaši.

  

 [više]

Prevencija ovisnosti kod djece

Autor: Administrator , 12. 2. 2018. 09:12

Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske izdao je brošuru pod nazivom „Intervju s roditeljima-odgovori koje je dobro znati“ namijenjenu roditeljima djece školske dobi. Škole su dužne ovu brošuru objaviti na svojoj web stranici te time potaknuti aktivnosti roditelja školaraca u svrhu prevencije ovisnosti.

PREUZMI BROŠURU

 

 

 [više]

Bajkovit sat hrvatskog jezika

Autor: Administrator , 29. 1. 2018. 11:20

 Krajem siječnja učenici petog razreda proveli su lektirni sat obrade Puškinove Bajke o ribaru i ribici. Razrednim monolozima zlatne ribice na satu Hrvatskoga jezika istaknuli su važnost međusobnih odnosa koji potiču razumijevanje, dobrotu i prijateljstvo. Za zagrijavanje su se prisjetili važnih informacija o bajkama, a nakon toga je slijedila interaktivna obrada. Učenici su, prateći tijek radnje, stvarali svoju kartu priče, iznosili svoja mišljenja o bajci te pisali novi završetak prema svojim zamislima. A koje su želje oni uputili ribici? E, takve želje se ne smiju izgovoriti naglas. Inače se neće ispuniti!

 [više]

Božićnom priredbom svima smo poželjeli sretne blagdane

Autor: Administrator , 21. 12. 2017. 11:21

   Tradicionalnom školskom piredbom koja je održana 14. prosinca 2017. godine u Domu kulture Grada Preloga, svim učenicima, djelatnicima, roditeljima, bakama, djedovima te prijateljima i suradnicima škole zaželjeli smo blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu. Kroz bogat kulturno-umjetnički program vodili su nas Leo Dolenec i Melani Mihoci, a prigodnim su se točkama predstavili učenici koji su uz pomoć svojih učitelja uvježbali igrokaze, plesne pokrete, instrumentalne i vokalne skladbe i recitacije.

   Prostor Doma kulture bio je ispunjen pljeskom ponosnih roditelja te baka i djedova, a pojedini nastupi izmamili su i suze.

   Ovo okupljanje ujedno je bilo i prilika da ravnateljica škole Margit Mirić uruči priznanja bakama i djedovima koji su niz godina sudjelovali na školskim projektima te svojim dugogodišnjim trudom ili pak izvrsnim rezultatima doprinijeli nagradi "Otisak srca" kojom se nedavno okitila naša škola.

 [više]

Nagrada Osnovnoj školi Draškovec

Autor: Administrator , 8. 12. 2017. 11:44

   Na samom kraju ove 2017. godine, naša je škola primila veliko priznanje za svoj trud u razvoju suradnje sa širom zajednicom, tj. za uključivanje baka i djedova učenika u školske projekte. Ovogodišnji projekt „Turnir s bakama i djedovima“ koji se održao u listopadu te budući projekt „Zdravi dan s bakama i djedovima“ koji će se održati u travnju 2018. godine, nagrađeni su nagradom „Otisak srca“ Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u Zagrebu.

   Nagrada nam je uručena u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a preuzeli su je ravnateljica škole Margit Mirić i predstavnik učenika nižiha razreda koji su bili uključeni u projekt, učenik 4. razreda Marko Madić. Svečanoj dodjeli i druženju u Zagrebu nazočili su još i djedovi i bake koji su dali poseban doprinos školskim projektima i druženjima - Stjepan Madić, Anđela Komorski i Ivan Židov, svi sa svojim unucima.
   Tradiciju uključivanja baka i djedova u školski život svojih unuka, prije 10-ak godina pokrenula je ravnateljica škole Margit Mirić, a ovogodišnji projekt s naglaskom na zdrav život (svakodnevno kretanje i pravilnu prehranu) osmislila je školska knjižničarka Natalija Benko. Naša škola tako kontinuirano radi na imidžu škole – prijatelja starijih.

 

 [više]

Tjedan smijeha u školi

Autor: Administrator , 8. 12. 2017. 10:38

   Obilježili smo Tjedan smijeha kako bismo se razvedrili. Željeli smo unijeti radost i vedrinu u svakodnevicu, a učenike i učitelje učiniti veselima i nasmijanima. „Tjedan smijeha novo je iskustvo u školi i stvarno mi se svidjelo. Na satu biologije radili smo vježbe protiv bora. Sat razrednika mi se najviše svidio. Dobili smo list papira s pitanjima i ponuđenim odgovorima. Odgovori su bili neočekivani i smiješni. Pobijedio je učenik s najšašavijim odgovorima. Nagrada je otišla u Lorenine ruke. Taj sat nas je Nikola nasmijavao vicevima", ispričala je Isabell Repalust.

   „Jedan sasvim običan tjedan začinili smo potpuno neobičnim detaljima. U naš napeti užurbani tjedan učiteljice su nam uspjele unijeti malo sreće i dječjeg veselja. Najviše sam se nasmijao na satu biologije. Radili smo zabavne vježbe za lice kako bismo se riješili bora koje smo zaradili učenjem i stresom. Zahvaljujući tim vježbama, opet sam u cvijetu mladosti. Vjeronauk je također bio pomalo neobičan. Učiteljica nam je ispričala humoristične priče i pokoji vic. Uslijedila su i slatka iznenađenja razrednice Jasne Kedmenec i ukusni čokoladni bomboni učiteljice Ivane Beti. Bilo je lijepo čuti učionicama, osim školskog zvona, i zvuk smijeha", rekao je Ivan Matjačić.

 [više]

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Autor: Administrator , 8. 12. 2017. 10:34

   U spomen na Vukovar, grad heroj, i žrtvu koju je podnio u Domovinskom ratu i ove smo godine zapalili svijeću, a učiteljice Ana Marija Balent Žemlić i Jasna Kedmenec s učenicima su pripremile dirljivu prezentaciju velikim i malim učenicima kako bismo odali dužno poštovanje žrtvama.

 [više]

Sudnica na satu lektire

Autor: Administrator , 16. 11. 2017. 09:26

   “Mika je kriv“, presudili su sedmaši na mjesečnom lektirnom zadatku obrade djela „Iz velegradskog podzemlja“. U projektu su sudjelovali svi učenici i dali doprinos da sat lektire ispadne poučan i zabavan. Učiteljica je učenicima podijelila uloge, tj. likove iz djela, kao i one koji u samom tekstu ne postoje, nego ih je trebalo karakterizirati na temelju pročitanoga. O njihovoj pripremljenosti i rječitosti ovisio je uspjeh prikaza sudnice, a učenici su se pobrinuli i da izgledom budu što uvjerljiviji, što se može vidjeti i na fotografijama. Klupe u učionici bile su postavljene kao u hrvatskoj sudnici, a sudionici su zauzeli svoja mjesta te redom sjedali na „vrući“ stolac za svjedoke.

   Osuđenika Miku glumio je Vitomir Marčec. Ulogu Evice dobila je Tara Matjačić. Mikinu ženu Luciju predstavljala je Elizabeta Ivaci, a uloge sinova dobili su Niko Režek i Tin Varga. Tijekom sudskog ročišta ispitan je čitav niz svjedoka. Mikina prijatelja Jankića glumio je Roko Kemec, a svjedoci su još bili Ivan Slaviček (liječnik), Iva Zadravec (socijalna radnica), Nina Sabol (Lucijina susjeda), Vanja Balent (gostioničar). Braniteljica je bila Simona Mihoci, a tužiteljica Antonija Balent. Obje su učenice iznijele unaprijed pripremljene uvodne riječi te pozivale svjedoke koje su naizmjenično ispitivale i nastojale dokazati istinu, a mnoge su uhvatile u laži. Porotnice su bile ravnateljica Mirić i pedagoginja Milijančić, a sutkinja učiteljica Ivana Beti. Kada su ispitani svi svjedoci, odvjetnice su održale završne riječi nakon čega se sudu obratio i sam Mika pokušavajući ublažiti kaznu koja ga čeka. Porota je Miku proglasila krivim, a sutkinja ga je osudila na dugotrajnu zatvorsku kaznu. Prizore zabilježene fotografskim aparatom tijekom suđenja, pogledajte u foto galeriji.

(Ivana Beti, učiteljica hrvatskog jezika)

 [više]

Dorin šalabahter

Autor: Administrator , 10. 11. 2017. 16:18

   „Mjesec hrvatske knjige“ koji se tradicionalno obilježava od 15. listopada do 15. studenoga, ove je godine u našoj školi obilježen posebnim gostovanjem. Svoju prvu izdanu knjigu našoj je knjižnici predstavila i donirala Dora Sisek, mlada spisateljica iz Goričana. Dora je učenica šestog razreda Osnovne škole Goričan, a svoju je knjigu naslova „Put hrabrog šalabahtera“ izdala u sklopu državnog natječaja „Moja prva knjiga“ i to kao učenica četvrtog razreda. Simpatičnu priču o putovanju zantiželjnog šalabahtera Dora je sama i ilustrirala u tehnici kolaža, a za svoj je uspjeh dobila niz pohvala od strane prosudbene komisije čija je članica bila i spisateljica Sanja Pilić.

 

   Dora je tijekom gostovanja nadahnula učenike nižih razreda koji su od svoje vršnjakinje napeto slušali kako je od dječje ideje nastala prava knjiga-slikovnica. Mnogi učenici ohrabreni njenim uspjehom odlučili su stvoriti svoju prvu slikovnicu. Učenici prvog razreda planiraju napisati i oslikati slikovnicu o izgubljenom mačiću, farmi konja ili pak o putovanju jedne podmornice, a učenici četvrtog razreda sanjaju o stvaranju svoje prve knjige o dinosaurima, mumijama ili kosturima.

   Svi zajedno pak s nestrpljenjem očekujemo Dorina nova ostvarenja, a do tada požurite u školsku knjižnicu provjeriti kako je jedan šalabahter doživio put iz dječakova džepa, preko lokve vode do reciklažnog dvorišta.

 

 [više]

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Administrator , 23. 10. 2017. 11:02

Krajem rujna došli smo u školu nasmijani s kruščićima, pecivima i kolačima. Od ranojutarnjih sati širili su se slatki mirisi friško pečenih pekarskih proizvoda što su spremali učenici sa svojim roditeljima i bakama. Župnik Matija Vonić blagoslovio je krušne i jesenske proizvode. Pomolili smo se i podsjetili na poštovanje i zahvalnost koju trebamo iskazati kruhu. Blagoslov su uljepšale ukrašene razredne košarice s pecivom. Učenici su se posebno pripremili da proslavu uveličaju pjesmama i kratkim igrokazima koje su priredili i uvježbali. Nakon priredbe kušali su dizane kolače, slane perece i slatke muffine.  Sljedeći dan, na preloškom trgu, naši vrijedni novinarci prodavali su krušne proizvode i unikatne tekstilne vrećice. Sakupljeni novac koristit će se za rad novinarske skupine koja uspješno uređuje školski list „Draško“, sudjeluje na brojnim manifestacijama, natjecanjima, smotrama i projektima.

Maja Mirić, 8.r.

 [više]

Održane igre s bakama i djedovima naših učenika

Autor: Administrator , 17. 10. 2017. 11:58

   Petak 13. ovog mjeseca za učenike naše škole te njihove bake i djedove nikako nije bio nesretan. Čak dapače, vrlo uspješno i bez ozljeda održan je sportsko-zabavni turnir. Zadatak za 21 prijavljeni par bio je da u što kraćem vrememenu uspješno izvrše osam izazova. Redom su morali odigrati sljedeće igre: „Gradi-sadi“, „Slijepi pogodak“, „Odmori se, zaslužio si!“, „Dedin pikado“, „Kokoš ili jaja“, „Čudnovati voćnjak“, „Bakini orasi“ te „Čarobnjakov šešir“.

 

   Iako su svi parovi bili uspješni u igrama, nagrada je bila osigurana samo za najbolji par. Tortu koju je za ovu prigodu pripremila ravnateljica škole Margit Mirić primili su pobjednici turnira - djed Ivan Židov i njegov unuk Jan Horvat, inače učenik 3. razreda. Ostali natjecatelji mogu biti ponosni na svoj rezultat jer su uspješno odigrali sve dijelove turnira, a na kraju se zasluženo nagradili slasnim kolačima i sokom. Sljedeće druženje s našim bakama i djedovima čeka nas u travnju 2018. Vidimo se!

Ostale fotografije pogledajte u foto-galeriji

 [više]

Plesali smo FlashMOVE na čakovečkom Trgu

Autor: Marina Držanić, 12. 10. 2017. 09:10

Od 23.-30- rujna obilježavao se Europski tjedan sporta, a 27. rujna Europski dan fitnesa. Nakon uspješno održanih velikih plesnih događaja pod nazivom FlashMOVE već tri godine zaredom, Međimurje je i ove godine sudjelovalo u istoj kampanji.

U sklopu 3. po redu Europskog tjedna sporta i NowWeMove kampanje, Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, Školski preventivni programi i Stručni aktiv profesora tjelesne i zdravstvene kulture organizirali su 27. rujna 2017. godine sportsko-plesni događaj na Trgu Republike u Čakovcu. Uz brojne sportaše i reprezentativce, unaprijed uvježbanu koreografiju u prepoznatljivim bijelim kapama izvodile su sve generacije: učenici međimurskih osnovnih škola, predškolci i umirovljenici. Među njima su bile i učenice Osnovne škole Draškovec: Simona Mihoci, Nina Sabol i Iva Zadravec (7. razred) te Tea Horvat, Dora Lončarić, Klara Madić, Maja Mirić, Lorena Pigac i Isabell Repalust (8. razred). Uz pratnju pedagoginje škole, učenice su bile dio sportskog i zabavnog programa, uključujući razgibavanje, ples i predstavljanje reprezentativaca.

Nakon ovog sportskog programa počastili smo se jabukama i s osmijehom vratili kućama. Ovim događajem još jednom smo dokazali kako tjelovježba može biti vrlo zabavna, baš poput igre, plesa, druženja i boravka na svježem zraku!

Janja Škoda, pedagoginja

 

 [više]

Popis udžbenika za školsku godinu 2018./2019.

Autor: Administrator , 6. 7. 2016. 12:47

  Dragi roditelji učenika Osnovne škole Draškovec,

 u nastavku Vam donosimo popis radnih bilježnica i radnih materijala koje je potrebno nabaviti za nadolazeću školsku godinu 2018./2019. Udžbenike koje će učenici naslijediti od svojih prethodnika, a koje je financirala Međimurska županija nismo uvrstili u popis te će njih učenici u našoj školi dobiti na besplatno korištenje.

 Dakle, Vi - roditelji preuzimate niže navede popise potrebnih udžbenika za Vašeg đaka u Excel tablici te sve navedeno naručujete, kupujete i plaćate u knjižarama ili na način koji Vam odgovara.

 Za ostale radne materijale (mape, kolaž papire i ostala radna sredstva) dogovarate se direktno sa razrednikom Vašeg đaka na prvom roditeljskom sastanku.

 Vama i Vašem djetetu želimo ugodno i toplo ljeto, uz što manje poteškoća s narudžbom udžbenika i uz želju da što prije prebrodite financijski izdatak koji se javlja prije početka nove školske godine! Sigurni smo da će osmijeh Vašeg đaka i dobar rezultat u novoj školskoj godini nadoknaditi sav Vaš trud i ulaganja.

 

 [više]

Hrvatski olimpijski dan

Autor: Administrator , 23. 10. 2017. 11:09

Hrvatski olimpijski dan, poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen datumu utemeljenja HOO-a, obilježili su učenici i učitelji naše škole 18. rujna.  Tim danom promičemo sport i olimpizam te potičemo uključivanje učenika u sportske aktivnosti.  U organizaciji učitelja tjelesne i zdravstvene kulture Damira Žegarca, učenici i učitelji su dio prijepodnevne smjene proveli izvan učionica. Pješačenje i kros u bijelim majicama već je postalo tradicija. Na start su prvo krenuli učenici sedmog i osmog razreda. Nakon njih šesti i peti pa četvrti s trećim i na kraju drugi i prvi razred. Na cilju su učenike bodrili i dočekali učitelji, predstavnici medija (učiteljica Ivana Beti ) te ravnateljica. Najbolji su trkači nagrađeni medaljama. S osmijehom na licu i medaljama oko vrata ukazujemo na važnost redovite tjelesne aktivnosti u očuvanju zdravlja te promoviramo zdrave životne stilove.

(Maja Mirić, 8.r.)

Foto-galerija              Rezultati jesenskog krosa

 [više]

SURADNJA S MAĐARSKIM ŠKOLAMA

Autor: Administrator , 26. 9. 2017. 09:57

   Učenici osmog razreda naše škole, izradom makete nekadašnje hrvatske, tradicionalne kuhinje, sudjelovali su u kreativnom natječaju pod nazivom „Kuhinja moje bake“. Natječaj je objavljen povodom obilježavanja „Dana Nikole Zrinskog“ u mađarskom Murakeresturu. Budući da Osnovna škola Draškovec tradicionalno surađuje s mađarskim školama „prijateljicama“, rado se uključujemo u sve oblike suradnje i druženja. Maketa naše kuhinje bit će predstavljena na izložbi povodom spomenute manifestacije, u razdoblju od 25. do 30. rujna 2017.

Maketa naših osmaša uz mentorstvo učiteljice likovne kulture Gabrijele Binder

   Suradnju nastavljamo i s učenicima iz mađarske Osnovne škole Borsfa, u okviru projekta „Tragovima Zrinskih“. Ovaj su put učenici iz Borsfe bili na proputovanju do Zrinskih utvrda na Jadranskoj obali, a usput su posjetili Draškovec te nas razveselili vrijednim poklonom – loptama koje ćemo koristiti na satovima TZK.

 [više]

Posjet policajca - za sigurnost u prometu

Autor: Administrator , 14. 9. 2017. 11:52

Uz torbu punu knjiga i glavu punu briga, naši prvašići moraju voditi računa i o još jednoj važnoj stvari - sigurnom uključivanju u promet. Svakodnevno kretanje od kuće do škole, odlazak na igranje, trening ili prijatelju, posebice za lošeg vremena (kiše i mraka) predstavlja veliku opasnost za male sudionike u prometu. Na poseban se oprez pozivaju vozači, ali i roditelji koji su već morali razviti određenu razinu prometne kulture kod svojih mališana.

Kako bi prvašiće još bolje educirali o sigurnom kretanju po prometnicama i uz njih, našu je školu posjetio policajac Spomenko Gojsek. Učenici su oduševljeno upijali svaki savjet pametnog "stričeka", kako su ga od milja zvali. Uvjerili su se i da su mame i tate kupili odgovarajuće školske torbe jer svaka je prošla test reflektiranja u mraku što, naravno, pomaže vozačima da uoče dijete kraj ceste.

Poseban osmijeh na licu izmamio je dar koji su učenici primili od policajca Gojseka. Radilo se o žutim kabanicama posebno dizajniranima i za zaštitu školske torbe, a budući da je tog dana neumorno padala kiša, bolji dar nisu mogli poželjeti.

U nastavku prenosimo nekoliko savjeta koji čuvaju glavu:

  • Hodaj nogostupom ili pješačkom stazom. Kada nema nogostupa hodaj što bliže rubu kolnika.
  • Kada si s prijateljima, uvijek hodajte jedan iza drugog. Ne hodajte jedan pored drugoga.
  • Kolnik prelazi pažljivo i najkraćim putem uz obveznu provjeru nailaze li vozila s lijeve ili desne strane. Za prijelaz koristi obilježeni pješački prijelaz ako ga ima. Ne stupaj na kolnik ako se njime kreću vozila i ne ometaj svojim postupcima njihovo kretanje.
  • Ako se u školu ili na izlet voziš školskim autobusom, pazi prilikom izlaska ili ulaska u autobus. Ne trči preko kolnika i ne istrčavaj naglo iza ili ispred autobusa.
  • Ako se u prometu moraš kretati noću, pobrini se da na sebi imaš odjeću i obuću što svjetlijih boja, kako bi bilo uočljivije ostalim sudionicima u prometu. Zamoli roditelje da ti kupe odjeću i obuću s ugrađenim reflektirajućim oznakama ili neka tvoja torba ima takozvane "mačje oči".
  • Pravila je još mnogo, a najbolje je da ih sve naučite. Za ostale savjete i pravila u prometu pitajte odrasle osobe - roditelje i učitelje.
 [više]

Dobro došli, dragi prvašići!

Autor: Natalija Benko Mustač, 6. 9. 2017. 12:46

   Učenici Osnovne škole Draškovec prvog su dana nastave dočekani prigodnim programom. Osam novih učenika iz susjednog su vrtića prema ulazu u školu dopratile njihove tete i roditelji. Škola sada broji 95 polaznika u osam razrednih odjela.

   Prisutnima je prvu dobrodošlicu uputio Leo Dolenec, učenik 3. razreda koji je u svojem govoru podsjetio na najvažnije događaje i uspjehe ove škole. Osim učenika, posebno je pozdravio one koje često zaboravljamo u zahvalama, a zbog kojih škola radi „kao po špagi“. Tako je Leo potaknuo gromoglasni pljesak za školsku spremačicu i spremača, domara, kuharicu, tajnicu, pedagoginju, knjižničarku te vozače školskog autobusa. Nije izostao pljesak ni za učitelje jer zahvaljujući njima, prošle školske godine škola je brojala čak 60 odlikaša. Podsjetio je i na vrhunske rezultate u natjecanjima, nagrađivani školski list „Draško“ te posebnosti škole kao što je suradnja s mađarskim školama „prijateljicama“ te provedba projekata s bakama i djedovima učenika.

   Osim odlikašima, škola vrvi i nasmiješenim učenicima koji vole glumiti u humorističnim točkama ili im se barem nasmijati iz publike. Zato je Leo najavio veselu družinu iz 4. razreda koja je zadnji tjedan ljetnih praznika iskoristila za smišljanje zabavnog igrokaza. Učenici Melani Mihoci, Dora Slaviček i Roko Horvat osmislili su i uvježbali kratki igrokaz „Ludo ljeto“ koji se na trenutke nije dobro čuo zbog glasnog smijeha iz publike. Prisutnima su prikazali kako izgleda prvi dan nastave nakon što budilica otkaže poslušnost pa se kasni u školu. Nije lako kada mama juri prema školi sto na sat, a u torbe je svojoj djeci spremila tatin odvijač umjesto šestara, kilogram salame za užinu, stari valjak za tijesto kao poklon učiteljici i kapu Djeda Božićnjaka umjesto cool šilterice. Igrokaz su pratili zvučni efekti te hitovi „Učiteljica“ i Lane Jurčević pa je zabava za gledatelje bila zagarantirana.

   Nakon igrokaza Ema Mikec i Stela Vlah, učenice 3. razreda odrecitirale su zabavnu pjesmu za prvašiće. Djevojčice su recitaciju izvele bez greške uz napomenu da su tekst učile na pamet tijekom zadnjih dana ljetnih praznika kada su ostali učenici još malo uživali u danima bez obveza. Zadnjom su kiticom na govor pozvale osobu zbog koje je ova mala škola toliko uspješna te puna duha i veselja. „Đaci prvaci, hoće li vam ova škola biti prijateljica, reći će vam naša ravnateljica!“, uzviknula je Stela te tako najavila ravnateljicu Margit Mirić. Ona pak je svojim govorom posebno ohrabrila đake prvog razreda te njihove roditelje, ali i ostale učenike pohvalila za dosadašnje uspjehe i pozvala na daljnji trud. Zahvalila je tetama iz vrtića te pozvala gradonačelnika Grada Preloga Ljubomira Kolareka da službeno proglasi početak školske godine 2017./2018.

   Gradonačelnik Kolarek, u pratnji gradskog pročelnika Željka Poredoša, posebno je pozdravio osam novih učenika te istaknuo kako se užurbano radi na nastavku gradnje školske, sportske dvorane koju zaslužuju ovako marljivi i uspješni učenici.

   Na najljepši se mogući način školska godina 2017./2018. proglasila otvorenom, a kroz školska vrata prvi su kročili prvašići uz učitelja Filipa Židova. Za očekivati je da će ova školska godina biti još uspješnija, uz još više odlikaša, ali i učenika koji će otkriti nova znanja, vještine i talente bez obzira na ocjene. Najvažnije je da svi ovu godinu upamtimo po puno smijeha i veselja.

 [više]

UČENICI ODLIKAŠI

Autor: Administrator , 10. 7. 2017. 09:29

  Školska godina 2016./2017. bila je uspješna za mnoge učenike naše škole koji su razred završili s odličnim uspjehom. Ovim putem objavljujemo njihova imena.
 
1. RAZRED, RAZREDNIK: VLADIMIR ŠALAMON 
Erika Bartolić, Greta Bartolić, Dina Čavlek, Ana Gorupić, Matija Kemec, Leo LIpić, Noa Mihoci, Leona Orehovec, Helena Pongrac, Marija Slaviček, Maximilijan Sokač
 
2. RAZRED, RAZREDNICA: LJUBICA KOVAČ 
Dorian Balent, Leo Dolenec, Ivano Granatir, Jan Horvat, Gabriel Ivančić, Stjepan Kiš, Domagoj Madić, Mišel Marčec, Ema MIkec, Gabriela Pavlic, Barbara Slaviček, Dino Slaviček, Emanuel Tubić, Stela Vlah
 
3. RAZRED, RAZREDNICA: KSENIJA DUKARIĆ
Karlo Balent, Roko Horvat, Marko Madić, Melani Mihoci, Vanesa Repalust, Marko Slaviček, Velimir Tota, Tara Varga, Oliver Židov
 
4. RAZRED, RAZREDNIK: FILIP ŽIDOV
Ruta Lehki, Karlo Lipić, Fabijan Pigac
 
5. RAZRED, RAZREDNIK: MARTINA KEČKEŠ 
Silvio Pigac, Martina Sokač, Rok Škoda, Domagoj Tota, Jan Varga
 
6. RAZRED, RAZREDNICA: SANJA KIŠIĆ/ ANA MARIJA BALENT ŽEMLIĆ 
Antonija Balent, Vitomir Marčec, Tara Matjačić, Simona Mihoci, Tin Varga, Iva Zadravec, Nina Sabol
 
7. RAZRED, RAZREDNICA: MATEJA VRHAJ/ IVANA STRBAD 
Barbara Hegol, Tea Horvat, Fran Marđetko, Ivan Matijačić, Maja Mirić, Domagoj Turk, Isabell Repalust
 
8. RAZRED, RAZREDNICA: MARINA DRŽANIĆ 
Mihaela Kočiš, Karla Sabolić, Klara Tota, Filip Vadas
 
  Podatke je pripremila ravnateljica Margit Mirić koja upućuje iskrene čestitke našim odlikašima i njihovim roditeljima.
 
U Draškovcu, 4. srpnja 2017. 
 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Školski obroci svima

DABAR

Jelovnik za studeni

Čitajte naš školski list

Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 1. 2011.

Ukupno: 100460
Ovaj tjedan: 114
CMS za škole logo
Osnovna škola Draškovec / Draškovićeva 47, HR-40325 Draškovec / www.os-draskovec.skole.hr / ured@os-draskovec.skole.hr
preskoči na navigaciju